Recruitment Tips

Tips voor het zoeken naar personeel en het selecteren, aannemen, behouden en groeien, vindt u op Monsterboard.

Article Headlines

Twitter tips van Twitter

Is Glassdoor geschikt voor recruitment?

Checklist: social media strategie

Hoe verleid je IT'ers?

Meer diversiteit op de arbeidsmarkt

10 tips om je personeel te motiveren

Een Amerikaanse winkelketen liet ooit zijn personeel push-ups en sit-ups doen bij elke fout die ze maakten. Dat kan natuurlijk een manier zijn om te zorgen dat er beter gewerkt wordt, maar het lijkt ons niet echt motiverend. Wij geloven meer in een positieve manier om je personeel te motiveren tot goede prestaties. Tien betere tips:

7 tips voor een succesvol sollicitatiegesprek

Nederlandse Managers beslissen al binnen vijf minuten na het lezen van een cv of een sollicitant geschikt is. Logisch als je veel reacties krijgt. Dan is een snelle scan wel zo wenselijk. Maar als de kandidaten eenmaal uitgenodigd zijn voor gesprek, is een grondige selectie natuurlijk wel vereist. We geven 7 basistips voor een succesvol sollicitatiegesprek:

Jeukwoorden in vacatureteksten (top-10)

Hoe krijg je een zaal vol mondige recruiters in één klap stil? Hou ze een spiegel voor van de holle termen die ze hanteren op de werkvloer en vooral in hun vacatureteksten. Wat dat betreft was het optreden van Japke-d. Bouma als eerste spreker op Emerce Recruitment 2018 een gewaagde.

Onboarding nieuwe medewerkers: 7 succesfactoren

Je hebt een pakkende vacaturetekst geschreven, de beste kandidaten geselecteerd en uiteindelijk met efficiënte sollicitatiegesprekken de ideale werknemer gevonden. En dan? Gooi je die medewerker dan in het diepe vanaf zijn eerste werkdag met het risico dat hij binnen drie maanden teleurgesteld ontslag neemt? Dat zou toch zonde zijn van al die recruitmentinspanningen (en kosten!). Besteed daarom óók voldoende tijd en aandacht aan de onboarding van nieuwe werknemers.

Bloggen voor recruitment

Bloggen is de afgelopen jaren erg populair geworden. En dan doel ik niet op de explosie aan fashion-, food-, en travelblogs die nog steeds als paddenstoelen uit de grond schieten, maar vooral op de zakelijke blogs: bedrijven die deze schrijfvorm ontdekt hebben om potentiële klanten te laten zien welke kwaliteiten ze in huis hebben en zo te bewegen voor hen te kiezen.

Employer branding hoeft niet duur te zijn

Wie over employer branding praat, denkt al gauw aan klassieke campagne die de landmacht ooit had of aan Heinekens briljante Candidate of zijn recentere Go Places. Dit soort marketinggeweld schrikt kleinere bedrijven vaak af die ook ‘iets met employer branding’ willen doen. Deze bedrijven willen uiteraard ook opvallen in de huidige krappe arbeidsmarkt, maar hebben de budgetten van die grote spelers natuurlijk niet. Geen nood. Want employer branding hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker: ieder bedrijf kan vandaag al gratis beginnen met het verbeteren van zijn werkgeversmerk.

Recruitmenttrends voor 2018 (volgens de experts)

Sinds de opleving van de economie is de arbeidsmarkt weer volop in beweging. Wat betekent dat voor de ontwikkeling van recruitment? We vroegen een aantal experts over de recruitmenttrends die zij verwachten voor 2018.