Recruitment Tips

Tips voor het zoeken naar personeel en het selecteren, aannemen, behouden en groeien, vindt u op Monsterboard.

Article Headlines

Effectief werven begint met een goede vacaturetekst

Wat kan je beter niet doen in een vacaturetekst?

Recruitment-trends 2019

Monsterboard streeft naar gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Wat doet Monsterboard om uw vacature onder de aandacht te brengen?

Videosollicitaties als middel tegen discriminatie. Werkt dat?

In 2015 was de nu 25-jarige Mourad El Moussati op zoek naar een afstudeerstage. Na vijftien sollicitatiebrieven had hij nog geen enkele reactie gekregen. Toen hij in een videosollicitatie vervolgens liet zien hoe vlot en welbespraakt hij was, stroomden de uitnodigingen ineens binnen.

De toekomst van recruitment (in 2019 en verder)

Er is wellicht geen sector die zo aan veranderingen onderhevig is als recruitment. Schommelingen in de economie die voor plotselinge krapte zorgen, technologische ontwikkelingen die de manier van werven weer anders maken en maatschappelijke veranderingen (denk aan andere opvattingen over werk en diversiteit) die hun effect hebben op het recruitmentproces

Google Job Search experience nu ook in de UK

Deze week verscheen de Google Job Search Experience ook in de Britse zoekresultaten. Het komt nu allemaal wel erg dichtbij. Binnenkort ook in Nederland? We zetten alvast op een rijtje wat we dan kunnen verwachten.

Zo kom je effectief de zomerstop door

De zomervakantie is niet de beste tijd om te werven. De helft van je doelgroep is het land uit of zit lekker in Nederland te genieten van de overheerlijke zomer. Ben jij wel aan het werk als HR-medewerker, hoe besteed je dan slim je dagen?

Zo maak je je vacatures (straks) beter vindbaar in Google

Als gemiddeld bedrijft was het altijd al lastig om met je vacatures te scoren in Google. Daar lijkt binnenkort verandering in te komen wanneer de Job Search Experience in Google er is. Monsterboard geeft 8 tips om je vacatures straks beter vindbaar te maken.

Maak van je mobiele site geen hindernisbaan

Tijdens het BureauRecruitment Event van Recruiters United vertelde Sander de Bruijn waarom Monsterboard zoveel waarde hecht aan een goede mobiele website en app. Hij gaf ook praktische tips over mobile recruitment.

30 goede vragen voor een sollicitatiegesprek

Welke goede vragen kun je als werkgever het beste stellen tijdens een sollicitatiegesprek? We geven je 30 krachtige voorbeelden van vragen die veel vertellen over de motivatie, competentie, werkstijl, ambitie en persoonlijkheid van de kandidaat.

Sollicitatiegesprek voeren als werkgever (11 tips)

Het sollicitatiegesprek is een van de belangrijkste onderdelen in het selectieproces. Maar doe het wel goed. Anders jaag je de perfecte kandidaten weg en neem je de verkeerde aan. Lees onze 11 tips voor het voeren van een geslaagd sollicitatiegesprek.