Skip to main content

Recruitment Tips

Tips voor het zoeken naar personeel en het selecteren, aannemen, behouden en groeien, vindt u op Monsterboard.

Twitter tips van Twitter

Is Glassdoor geschikt voor recruitment?

Checklist: social media strategie

Hoe verleid je IT'ers?

Meer diversiteit op de arbeidsmarkt

Candidate experience draait om snel, duidelijk, eenvoudig en persoonlijk

Wie topkandidaten wil bereiken – en in het bijzonder de millennials – zal zijn recruitmentstrategie aan moeten passen aan de huidige tijd. Mobiele aanwezigheid is daarbij het sleutelwoord, maar beslist niet de enige voorwaarde. Snel, eenvoudig, persoonlijk, duidelijk en een beetje humor zijn minstens zo belangrijk als het gaat om het aanbieden van banen en de daarbij zo cruciale candidate experience.

Hoe maak je je vacatures vindbaar voor Google?

Scoren in Google is de wens van elke online marketeer. Want wie zijn webpagina’s bovenin de zoekmachine kan krijgen, is gegarandeerd van oneindig veel gratis traffic van vaak nieuwe bezoekers. Kunnen recruiters dit ook met hun vacatures? Het antwoord ligt wat ingewikkelder dan de meesten denken.

Hoe ga je om met mobiele sollicitaties?

De opkomst van de smartphone heeft de digitale wereld volledig op zijn kop gezet. En daarmee ook de manier van solliciteren. Lees hier wat dit betekent voor de mobiele sollicitaties die je binnenkrijgt en hoe je daar als recruiter mee om moet gaan.

Checklist mobiel recruitment

Wist je dat 86% van de actieve werkzoekenden zijn smartphone gebruikt bij het vinden van een baan? En dat 70% bereid is om mobiel te solliciteren. Maar dat meer dan 50% afhaakt tijdens het mobiele sollicitatieproces! Goede reden om te zorgen dat jouw recruitmentsite wél optimaal werkt op een smartphone. Zodat je deze kandidaten niet misloopt! Met deze checklist helpen we je graag op weg:

Handig!

IT-ers aan het woord.
IT-ers aan het woord.
IT’ers vormen de crème-de-la-crème van de arbeidsmarkt. Wat doet de grote vraag naar IT’ers met hen? Hoe kijken ze zelf naar hun carrière en op wat voor manier kunt u ze het beste benaderen
Back to top