Recruitment Tips

Tips voor het zoeken naar personeel en het selecteren, aannemen, behouden en groeien, vindt u op Monsterboard.

Article Headlines

Twitter tips van Twitter

Is Glassdoor geschikt voor recruitment?

Checklist: social media strategie

Hoe verleid je IT'ers?

Meer diversiteit op de arbeidsmarkt

Zo maak je je vacatures (straks) beter vindbaar in Google

Als gemiddeld bedrijft was het altijd al lastig om met je vacatures te scoren in Google. Daar lijkt binnenkort verandering in te komen wanneer de Job Search Experience in Google er is. Monsterboard geeft 8 tips om je vacatures straks beter vindbaar te maken.

Maak van je mobiele site geen hindernisbaan

Tijdens het BureauRecruitment Event van Recruiters United vertelde Sander de Bruijn waarom Monsterboard zoveel waarde hecht aan een goede mobiele website en app. Hij gaf ook praktische tips over mobile recruitment.

Sollicitatiegesprek voeren als werkgever (11 tips)

Het sollicitatiegesprek is een van de belangrijkste onderdelen in het selectieproces. Maar doe het wel goed. Anders jaag je de perfecte kandidaten weg en neem je de verkeerde aan. Lees onze 11 tips voor het voeren van een geslaagd sollicitatiegesprek.

30 goede vragen voor een sollicitatiegesprek

Welke goede vragen kun je als werkgever het beste stellen tijdens een sollicitatiegesprek? We geven je 30 krachtige voorbeelden van vragen die veel vertellen over de motivatie, competentie, werkstijl, ambitie en persoonlijkheid van de kandidaat.

10 tips om je personeel te motiveren

Een Amerikaanse winkelketen liet ooit zijn personeel push-ups en sit-ups doen bij elke fout die ze maakten. Dat kan natuurlijk een manier zijn om te zorgen dat er beter gewerkt wordt, maar het lijkt ons niet echt motiverend. Wij geloven meer in een positieve manier om je personeel te motiveren tot goede prestaties. Tien betere tips:

Bloggen voor recruitment

Bloggen is de afgelopen jaren erg populair geworden. En dan doel ik niet op de explosie aan fashion-, food-, en travelblogs die nog steeds als paddenstoelen uit de grond schieten, maar vooral op de zakelijke blogs: bedrijven die deze schrijfvorm ontdekt hebben om potentiële klanten te laten zien welke kwaliteiten ze in huis hebben en zo te bewegen voor hen te kiezen.

Jeukwoorden in vacatureteksten (top-10)

Hoe krijg je een zaal vol mondige recruiters in één klap stil? Hou ze een spiegel voor van de holle termen die ze hanteren op de werkvloer en vooral in hun vacatureteksten. Wat dat betreft was het optreden van Japke-d. Bouma als eerste spreker op Emerce Recruitment 2018 een gewaagde.

Onboarding nieuwe medewerkers: 7 succesfactoren

Je hebt een pakkende vacaturetekst geschreven, de beste kandidaten geselecteerd en uiteindelijk met efficiënte sollicitatiegesprekken de ideale werknemer gevonden. En dan? Gooi je die medewerker dan in het diepe vanaf zijn eerste werkdag met het risico dat hij binnen drie maanden teleurgesteld ontslag neemt? Dat zou toch zonde zijn van al die recruitmentinspanningen (en kosten!). Besteed daarom óók voldoende tijd en aandacht aan de onboarding van nieuwe werknemers.