Recruitment Tips

Tips voor het zoeken naar personeel en het selecteren, aannemen, behouden en groeien, vindt u op Monsterboard.

Article Headlines

De toekomst van recruitment (in 2019 en verder)

Monsterboard streeft naar gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Maak van je mobiele site geen hindernisbaan

Sollicitatiegesprek voeren als werkgever (11 tips)

Wat doet Monsterboard om uw vacature onder de aandacht te brengen?

Google Job Search experience nu ook in de UK

Deze week verscheen de Google Job Search Experience ook in de Britse zoekresultaten. Het komt nu allemaal wel erg dichtbij. Binnenkort ook in Nederland? We zetten alvast op een rijtje wat we dan kunnen verwachten.

Zo kom je effectief de zomerstop door

De zomervakantie is niet de beste tijd om te werven. De helft van je doelgroep is het land uit of zit lekker in Nederland te genieten van de overheerlijke zomer. Ben jij wel aan het werk als HR-medewerker, hoe besteed je dan slim je dagen?

Zo maak je je vacatures (straks) beter vindbaar in Google

Als gemiddeld bedrijft was het altijd al lastig om met je vacatures te scoren in Google. Daar lijkt binnenkort verandering in te komen wanneer de Job Search Experience in Google er is. Monsterboard geeft 8 tips om je vacatures straks beter vindbaar te maken.

30 goede vragen voor een sollicitatiegesprek

Welke goede vragen kun je als werkgever het beste stellen tijdens een sollicitatiegesprek? We geven je 30 krachtige voorbeelden van vragen die veel vertellen over de motivatie, competentie, werkstijl, ambitie en persoonlijkheid van de kandidaat.

10 tips om je personeel te motiveren

Een Amerikaanse winkelketen liet ooit zijn personeel push-ups en sit-ups doen bij elke fout die ze maakten. Dat kan natuurlijk een manier zijn om te zorgen dat er beter gewerkt wordt, maar het lijkt ons niet echt motiverend. Wij geloven meer in een positieve manier om je personeel te motiveren tot goede prestaties. Tien betere tips:

Onboarding nieuwe medewerkers: 7 succesfactoren

Je hebt een pakkende vacaturetekst geschreven, de beste kandidaten geselecteerd en uiteindelijk met efficiënte sollicitatiegesprekken de ideale werknemer gevonden. En dan? Gooi je die medewerker dan in het diepe vanaf zijn eerste werkdag met het risico dat hij binnen drie maanden teleurgesteld ontslag neemt? Dat zou toch zonde zijn van al die recruitmentinspanningen (en kosten!). Besteed daarom óók voldoende tijd en aandacht aan de onboarding van nieuwe werknemers.

Jeukwoorden in vacatureteksten (top-10)

Hoe krijg je een zaal vol mondige recruiters in één klap stil? Hou ze een spiegel voor van de holle termen die ze hanteren op de werkvloer en vooral in hun vacatureteksten. Wat dat betreft was het optreden van Japke-d. Bouma als eerste spreker op Emerce Recruitment 2018 een gewaagde.

Bloggen voor recruitment

Bloggen is de afgelopen jaren erg populair geworden. En dan doel ik niet op de explosie aan fashion-, food-, en travelblogs die nog steeds als paddenstoelen uit de grond schieten, maar vooral op de zakelijke blogs: bedrijven die deze schrijfvorm ontdekt hebben om potentiële klanten te laten zien welke kwaliteiten ze in huis hebben en zo te bewegen voor hen te kiezen.