Monster Year Report 2016-2017

Ontwikkelingen arbeidsmarkt

<h1>Ontwikkelingen arbeidsmarkt </h1>
De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zien er gunstig uit. Dat blijkt uit de cijfers die te lezen zijn in het Monster Year Report dat dit jaar weer door Monsterboard is uitgebracht. Zowel de werkgelegenheid als het vertrouwen van ondernemers en consumenten lieten opvallend positieve cijfers zien.

Enkele highlights uit het rapport:
  • • Aantal vacatures stijgt al ruim drie jaar op rij, 26 duizend meer dan vorig jaar;
  • • Grootste banengroei sinds 2008, de positieve ontwikkeling komt vooral door de flexibele banen;
  • • Scherpe daling werkloosheid, met de stijging van het aantal banen deelde ook de werkloosheid;
  • • Groei Europese arbeidsmarkt, Nederland doet het goed vergeleken met omringende landen;

    Daarnaast zijn er 56 miljoen vacatures bekeken op Monsterboard en 300 duizend nieuwe cv’s toegevoegd. Monsterboard kreeg in 2016 gemiddeld zo’n 1,5 miljoen bezoeken per maand die samen zo’n 4,7 miljoen vacatures bekeken per maand. Er werden daarnaast gemiddeld 25 duizend nieuwe cv’s per maand geplaatst, een toename van 7,5 procent ten opzichte van 2015. 24 procent van de banenzoekers op Monsterboard behoren tot de millenials. Dat was meer dan het aantal banenzoekers tussen de 35 en 45 jaar. Bijna de helft van de bezoeken aan Monsterboard (42%) werd in 2016 gedaan met een mobiel apparaat. Het jaar ervoor was dat nog 36% en in 2013 slechts een kwart.

    Meer over de ontwikkelingen op arbeidsmarkt?

Wil je meer weten over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in 2016 en 2017 en de groei van de werkgelegenheid? Download hiernaast gratis het Monster Year Report. Naast de groeicijfers geven experts ook hun visie op de trends op de arbeidsmarkt. Zoals mobile expert Brechtje de Leij die uitlegt waarom bedrijven hun klanten kwijtraken als ze geen goede mobiele strategie ontwikkelen.


Laat jouw gegevens achter en download het volledige Monster Year Report!
Delen

Download gratis

Sorry, we hebben wat fouten ontdekt…

Door te bevestigen ga je ermee akkoord dat Monsterboard jou voorziet van de gewenste content en contact met jou mag opnemen betreffende marktinformatie, producten en diensten zoals ook in ons privacy statement staat vermeld.